Saliuskottomuuteni 24sevenin kanssa jatkuu eli sh’bam-kokemusten jälkeen onkin sitten vuorossa venäläinen persekidutus eli peppu-vatsa-jumppa. Tästä kävinkin läpi kaksi eri versiota. Tämä on tehokasta. Todella tehokasta.

Niin, miksi juuri venäläinen persekidutus? Syy on kotijoukkojen. Jumpan nimeä ei siis muistettu ja olin kertonut, että ekalla kerrallani ohjaajajana oli selvästi venäläissyntyinen terhakka tyttö, jolla oli kunnon piiskurin otteet. Itsehän en pane sellaista pahakseni, kaikkea muuta! Lässyt ”oi, kun hienosti menee!”-tyyppiset päiväkotitädit ja -sedät tympäisevät eikä puolivillainen kehuminen vaikuta hyvällä tavalla. Miksi vaikuttaisi, kun tietää, että mikä tahansa suoritustaso kelpaa ja on luonteeltaan slarvi (kuten minä siis olen).

Kotona sitten kysyttiin, että oliko sulla tänään joku venäläinen persekidutus aamulla, kun availin unenpöpperöisiä silmiäni. Peppu-vatsajumppa, onhan se, mumisin siis ja nousin ylös. (Kuten tiedätte, en ole kummoinen aamuihminen. Nousen innokkaasti vain, jos herätys liittyy potkimiseen, lyömiseen tai ammuskeluun. Muissa tapauksissa olen jalkeilla, mutta en hereillä. Luotan siihen, että herään sitten perillä siellä, minne nyt satunkin olemaan menossa.)

Molemmat venäläisen persekidutuksen tunnit olivat tehokkaita, mutta hieman erilaisia. Oma henkilökohtainen mielipiteeni on, että ensimmäinen eli venäläisen Annan ohjaama oli hieman parempi. Molemmissa on yllättävän paljon sykkeennostatusosuuksia verrattuna lihaskuntoliikkeisiin. Annan tunnilla lihaskuntoliikkeet tuntuivat rankemmilta kuin Antin, mutta molemmat olivat kyllä tehokkaita.

Eija ja Myyrmannin 24seven
Hanskat käteen ja kohti venäläistä persekidutusta! Huom. saliuskottomuuden vaatiman anonymiteetin hankkiminen D&G:n arskalaseilla 🙂

Steppilauta, levypainot, kuminauhat, jumppamatto, hikeä ja listahittejä(?)

Myyrmannin salilla aloitetaan aina desinfioimalla omassa käytössä olevat välineet ja sama tehdään lopetusvaiheessa. Ylimääräinen ohjelmanumero, joka lyhentää tuntien mittaa hieman, mutta joka varmasti rauhoittaa ihmisiä jollakin (psykologisella?) tavalla.

Persekidutuksessa käytetään aina välineitä, eli steppilautaa, levypainoja ja kuminauhaa sekä jumppamattoa. Nämä mahdollistavat aika laaja-alaisen takaketjun lihasten sekä vatsalihasten kidut… treenaamisen.

Myös tällä tunnilla käytetään musiikkia ja tehdään valtaosa liikkeistä sen tahdissa. Näissä pysyin kuitenkin mukana ihan kohtalaisesti (kahdeksan, neljä, kaksi jne., kuten kerroin täällä). Tärkein syy tähän on se, että persekidutuksessa pysytään omalla paikalla eikä liikuta eteen, taakse tai sivulle musiikin tahdissa, kuten melkein kaikissa muissa kokeilemissani LesMills-jumpissa, joista kerron enemmän tämän sarjan edetessä. Musiikin tahtiin hölkkääminen, yleisliikkeiden tekeminen tai kyykkääminen tms. sopii kaikille eivätkä lautaosuudetkaan ole kovin vaativia, mitä liikkeisiin tulee.

”Olette täällä jumppaamassa, voitte olla kotona sohvalla sitten loppupäivän”, muistutti Anna, joka tunnilla vaati jumpaajilta laajuutta liikeratoihin. Tällä tunnilla saakin kipeäksi arsen lisäksi myös reidet ja erityisesti sisäreidet, joiden treenaamisesta kuminauha tekee paljon raskaampaa. Musiikki eli olettamani listahitit (?) eivät tässä pääse haittamaan itse treenaamista liikaa. Tehon huomaa viimeistään siinä, että lihakset muistavat saaneensa kunnon kyytiä vielä parin päivän päästä 😀

Rhp:t alas, gpp:t puolestaan ylös, mitä lukumäärään tulee

Itse lisäsin vielä tähän täysin alakroppaan keskittyvään treeniin myös yläkropan harjoitteet punttipuolella. Siellä on hyvin tilaa eivätkä treenaajat ole mitään ylimielisiä nuppineulapäitä. Pakkotoistosta ja tarkemmin sen Foorumin treenikeskustelusta oppimani tiettyyn treenajatyyppiin viittaava käsite rhp eli rinta-hauis-pelle ei enää näytä luonnehtivan salilla treenaavia miehiä yhtä paljon kuin aikaisemmin. Porukka näyttää tajunneen, että lihaksistoa kannattaa treenata ja huoltaa monipuolisesti.

Minkä miehet ovat oppineet, ovat naiset näemmä sitten unohtaneet. Salilla näkyy naisia, jotka ovat kasvattaneet itselleen kunnon ghettoperseen ja isot reidet, mutta ylävartalo on suhteessa mitätön. Tämä ei toki kuvaa kaikkia salilla näkemiäni naisia, mutta häiritsevän paljon tätä hanuriobsessoitunutta porukkaa näyttää olevan. Käsite gpp eli ghettopersepelle voisi olla sopiva kuvaamaan tätä joukkoa.

Eli tuomioni siis? Noviisi testaa-sarjassani peppu-vatsa on mukavimpia (ajoittain) ja ennen kaikkea tehokkaimpia jumppia. Nämä lihasryhmät ovat tärkeitä ja niitä kannattaa jokaisen treenata. Muistakin kuin puhtaan esteettisistä syistä siis. Tämä jumppa sopii siihen tarkoitukseen oivallisesti. Kehonmuokkaus kyllä onnistuu tämän avulla ja samalla nousee myös ainakin peruskestävyyskunto.