Niin, tiedän, että kuvassa on valkosipuli. Siihen on kuitenkin syynsä. Tämä vuodenaika on pöpöille lähes parasta riehunta-aikaa ja omalla kohdalla se näkyy nyt niin, että olen tänä vuonna kipeänä jo toista kertaa. Treeniaikaa tässä yhteensä menetty ehkä kuukausi, kolme viikkoa ainakin. Tämä näkyy tietysti hidastuneena kehityksenä ja kunnon (toivottavasti tilapäisenä) heikkenemisenä. Juoksukunnon palauttaminen on edelleen agendalla, mutta nyt sen joutuu kyllä aloittamaan aika alusta. Harmi siksensä, koska olen huomannut, että minusta on kivaa olla mukana juoksutapahtumissa. Mitä karnevalistisempi ja vähemmän vakava tapahtuma, sitä mieluummin siihen osallistun. Terässika kiinnostaisi. Se järjestettäneen myös ensi kesänä. Voisi sanoa sitten osallistuneensa joskus triathloniinkin! Saakohan keliaakikko tuoda sinne omat oluet?

Korvaan koskee ja siitä tuli mieleeni entisen kämppäkaverini neuvo laittaa valkosipulia korvaan. Tsekkiläistä perimätietoa. Minulla on jääkaapissa valkosipulimurskaa. Tuntuu hieman uskalletulta alkaa lapioida sitä suoraan korvaan (Vai pitäisikö lapioida molempiin korviin? Mutta kun vain toinen on kipeä!) Tarkistin, ja koska siinä jääkaapin valkosipulimurskassa on vielä sokeria ja etikkaakin joukossa, ei sitä taida kannattaa tunkea korviinsa. Kokeilu olisi paitsi uskalias myös typerä. Sokeri on nimittäin bakteereille namia eikä tässä nyt sentään ole ideana taata korvaparan bakteereille parhaita mahdollisia kasvuolosuhteita.  Päinvastoin. Jaksaisikohan käydä kaupassa? Ostaisi valkosipulin, ottaisi yhden valkosipulinkynnen ja kokeilisi sillä. Ei siinä mitään menetä (kai?).

Ehkä jostain sideharsosta tms. voisi kietaista pienen nyytin, jonka sitten täyttäisi valkosipulilla ja antaisi muhia korvassa. Tapahtuu.

Päivitys. Homma testattu!. Toimii ilman mitään sideharsovyyhtejäkin, kun pitää valkosipulinkynnen leikkauspinnat tuoreina ja vuolee siitä korvaan kivasti istuvan muotoisen kappaleen. Jota ei tietenkään tungeta niin pitkälle kuin se menee, vaan annetaan olla korvassa. Jos se ei pysy, voi laittaa pienen teippiliuskan korvan suulle. Ehkä tuosta valkosipulinkynnestä korvassa oli hieman apua, koska siitä tuntuisi leikkauspinnoilta höyrystyvän jotakin eteerisiä öljyjä, jotka heikentävät jomotusta hieman. Mikään ihmelääke se ei kuitenkaan ole. Nyt kuitenkin voidaan todeta, että ei siitä mitään haittaakaan ole ainakaan tässä postauksessa kerrotulla tavalla toteutettuna.

Valkosipulia on tullut syötyäkin. Paljon. Päivittäin. Nyt vasta alan olla osapuilleen kunnossa. Mikä on hiton hyvä, koska tekee mieli jo treeneihin. Ja tulossa on Cradle of Filthin keikkakin. Ja pakohuone. Ja synttäribileet. Jne. jne.!

Kuten huomaatte, mikään ruokavalio ei tee ihmistä täysin immuuniksi pöpöille. Valitettavasti. Noin muuten kuitenkin vegaanisesta ja vegetaristisesta ruokavaliosta on kuitenkin hyötyä sekä ihmiselle itselleen että ympäristölle. Ravintoketju muodostuu lyhyeksi ja eläinystävälliseksi. Ja saattaa se ehkä vähän nopeuttaa taudista toipumistakin, koska vegaani yleensä saa mukavasti C-vitamiinia ruokavaliostaan.

Taidan hakea jääkaapista selleriä. Sitä on hyvä narskutella töiden lomassa. Se on hyvää.