Oheinen, erittäin maistuva sunnuntailounas syntyy seuraavista aineksista:

  • sipuli
  • peruna (tai riisi tai pasta maun mukaan,  tarjottavaksi vegekorman kanssa)
  • paprika
  • valkosipuli
  • lehtikaali
  • kukkakaali
  • porkkana
  • varsiselleri
  • rypsiöljy
  • seesaminsiemenöljy
  • hiven suolaa maun mukaan

Tässä oli mukana myös valmis purkki kormakastiketta, jonka valmistaja (tai valmistuttaja?) on Tesco. Verrattuna muihin valmiisiin kormakastikkeisiin tämä on kevyempi (rasvaa on vähemmän) ja täysin gluteeniton ja maidoton.

Pelkkä korma ei kuitenkaan selitä syntyvän kasvisruoka-annoksen pehmeää makua. Sen takana on salaisuus (jonka juuri kerron koko maailmalle :D) eli osa sipulin ja valkosipulin kuullotukseen käytettävästä öljystä on seesaminsiemenöljyä. Sen maku on pehmeä, hienostunut ja hivenen pähkinäinen, joten se on edukseen juuri tällaisissa kasvisruoissa, joihin ei ole lisätty chiliä tai muuta jyräävää ainesosaa, joka helposti peittää herkemmät maut alleen.

Valmistus aloitetaan kuullottamalla sipulit ja valkosipulit Latinalaisen Amerikan tekniikalla: mieto lämpö ja hidas hauduttaminen.  Seuraavaksi lisätään paprikasiivut,kukkakaalin kukinnot, varsiselleri ja purkillinen Tescon kormakastiketta.  Haudutetaan kymmenkunta minuuttia, jonka jälkeen lisätään lehtikaali ja tässä tapauksessa myös esikeitetyt porkkanat. Raaka porkkana vaatii pitemmän kypsymisajan.

Tämän ruokalajin seuraksi voi keittää riisiä, pastaa tai perunoita. Tämä versio on toteutettu perunan kanssa tarjottavaksi. Tämä yhdistelmä toimii hyvin ja on myös hyvin terveellinen. Ei tarvitse huolehtia siitä, tuleeko päivän vihanneskiintiö täyteen. Lisäksi syntyvä ruoka on myös värikästä, eli vetoaa useampiin aisteihin, mistä olen aina pitänyt.

Takataskussa on muutakin vegekokkailuohjetta, joten reseptejä tulee tähän blogiin jatkossakin.